Kenapa Harus Memilih Public Gold, Public Dinar dan Public Jewelery?

Posted: November 24, 2010 in Public Dinar, Public Gold, Public Jewelery
Assalamualaikum dan Salam Keemasan.
Kenapa emas PG & PD? Kat Malaysia yang kita cintai ni, ada banyak jenis emas . Apa yang membezakannya sehingga saya sangat-sangat syorkan untuk memilih PG dan PD.
 
1. Syarikat yang kukuh. Walaupun baru 2 tahun bertapak, tapi kemana-mana saja dikenali ramai.
2. Dapat pengiktirafan dari ” The Malaysia Book of Record”: Public Gold menjadi syarikat pertama mencipta rekod di The Malaysia Book of Record sebagai pengeluar gold bar tempatan pertama yang dapat pengiktirafan ketulenan dari assayer.
3. Ada kelulusan dari BNM: Takde banyak cerita, baca sendiri isi surat dari BNM. Ni surat original tau.
4. Memberi spread yang rendah berbanding syarikat pengeluar emas yang lain iaitu hanya sekitar 5%-6% dari harga we sell.
5. Dapat sambutan hangat penggemar emas seluruh malaysia berbanding syarikat pengeluar emas yang lain.
6. Ketulenan emas PG dan PD telah disahkan oleh Assayer. Emas yang telah disahkan ketulenannya adalah gold bar 20g, 50g dan 100g. Dengan adanya Certificate Assayer ni, kita tak ragu-ragu lagi dengan ketulenannya. Kat bawah ni adalah contoh certificate dari assayer.
7. Tidak menghadapi masalah kehabisan stok emas walaupun kepopularannya gah dan sentiasa dicari-cari oleh penggila emas kerana mereka mempunyai kilang emas sendiri.
8. Mempunyai agen di seluruh Malaysia, maka mudah untuk mendapatkan emas PG & PD. Tak perlu bersusah payah untuk ke kedai emas mereka yang terletak di Penang dan Bandar Sunway.
9. Public Gold memberi jaminan akan membeli kembali emas PG dan PD walaupun bercalar, bungkusan telah dibuka. Try beli kijang emas, calarkan pastu gi jual balik ke Maybank.
10. PG dan PD boleh digadaikan di mana-mana Ar-Rahnu
11. Harga PG dan PD mengikut pergerakan harga emas antarabangsa dan ia jauh lebih murah berbading harga di kedai emas yang harganya diselaraskan oleh FGJAM.
12. Memberikan peluang business dan investment yang sebenar dan pasti. Kalangan kita sudah ramai mengenali malah dah ramai memiliki emas Public Gold. Persoalan business, kalau dah ramai peminat, maka berlakulah jual beli yang rancak. Begitu juga dengan investment, selagi ada supply & demand, selagi tu takde masalah kalau kita nak wat investment dengan emas Public Gold.
13. Bentuk yang cantik, menarik dan tidak menjemukan. Tak dapat dinafikan lagi. Tengok gambar emas pun dah cukup meliurkan.
15. Mudah mengetahui harga semasa PG dan PD samada melalui website, sms dan melalui akhbar.
16. Boleh Lock Harga and Beli 24jam tak kira masa berbanding kedai yang akan tutup pada masa-masa tertentu (Harga Emas berubah setiap saat, jadi kalau tengah malam harga emas DROP menjunam, nak pegi kedai beli emas pun, kedai dah tutup)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s